Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Talwar Sabel met Schede

Middeleeuws Talwar Sabel met Schede

€ 399.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-CST-88EITB

Middeleeuws Talwar Sabel met Schede.

Indiase talwar is een van de grootste passies van Cold Steel-president Lynn C. Thompson. Hij is al tientallen jaren gefascineerd door dit wapen en heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt om de hoogste kwaliteit serieversie van dit historische zwaard te ontwerpen voor een internationaal publiek.

Cold Steel's Talwar is het resultaat van jarenlang experimenteren door Lynn en zijn team. Na uitgebreid onderzoek en studie van een verscheidenheid aan originele oude stukken, zocht Lynn het deskundige advies van de begaafde Shastar Vidya krijgskunstenaar Nidar Singh Nihang, die hem waardevol inzicht gaf in het traditionele gevechtsgebruik van de talwar.

De tests die Lynn op de geoptimaliseerde prototypes uitvoerde, bevestigden de mening van D.A.. Kinsley, die in zijn boeken het ongelooflijke snijvermogen van deze gebogen bladen prees. Hierop zei hij:

Ik begon de "draw cut" uit te proberen met de nieuwe prototypes en het snijden ging zo moeiteloos dat het als magie aanvoelde!

Het prachtig uitgebalanceerde, gevechtsklare lemmet van de Talwar is met de hand gesmeed van duurzaam 1090 koolstofstaal en heeft een royale voller. Het in 2015 volledig opnieuw ontworpen, uitbundig versierde vat van massief messing is net zo goed gemaakt en biedt zelfs voldoende ruimte voor een sterke hand en handschoen. Het heeft een korte, stevige pareerstang, een enkele handbeschermer en een traditionele schijfpommel.

Een prachtige houten schede met zwart lederen bekleding en sierlijke messing fittingen is inbegrepen.

Cold Steel's Talwar is gewoon een serieus zwaard dat je veel vreugde zal brengen!


Details:

- Materiaal mes: 1090 koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 86 cm

- Lemmetlengte: ca. 73 cm

- Lemmetdikte: ca. 8 mm

- Handvat: ca. 13 cm lang, messing

- Gewicht: ongeveer 1077g

- incl. lederen en houten schede met messing beslag