Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Middeleeuwse Sabel Pecoraro

€ 219.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMSH-2199

Middeleeuwse Sabel Pecoraro.

De Pecoraro sabel heeft een schelpvormige, geperforeerde beschermplaat die aan het smallere uiteinde (richting de greepkap) een verstevigde rand heeft. Het lemmet van hoogwaardig koolstofstaal is bijzonder flexibel naar de punt toe. Vervangende mesjes (art.nr. DHBM-OH2264) worden apart verkocht.

Sabelschermen in Italiaanse stijl aan het einde van de 19e eeuw groeien snel in populariteit in de historische schermscène. De Italiaanse kunst van het schermen dankt zijn oorsprong aan schermmeesters wiens oorspronkelijke taak het was om cavalerie-eenheden te leren hoe ze de militaire sabel correct moesten gebruiken.

De Milanese schermmeester Guiseppe Radaelli wordt beschouwd als de grondlegger van deze stijl, en uit de wijzigingen en verbeteringen die later door Salvatore Pecoraro werden geïntroduceerd, werd de techniek geboren, die uiteindelijk werd overgenomen door de Scuola Magistrale Militare di Scherma (School voor Militaire Scherminstructeurs). ) in Rome.

De sabels van de zwaardsmeden van Paul Chen zijn gebaseerd op historische sjablonen. De boekjesvormen zijn gebaseerd op ontwerpen van Radaelli en Pecoraro. De afweerelementen of manden zijn gemaakt van roestvrij staal en de handvatten met een sharkskin-look zijn omwikkeld met draad. De flexibel geharde koolstofstalen messen komen overeen met de verhoudingen van de messen van die tijd. Ze zijn net iets korter en lichter en hebben een afgeronde punt voor veiligheid en effectieve training.


Bijzondere eigenschappen:

- Duellerende sabel

- Flexibel gehard koolstofstalen blad

- Bijpassend vervangend mes verkrijgbaar (art.nr. DHBMHN-OH2264)


Details:

- Materiaal mes: koolstofstaal 9260

- Totale lengte: ca. 102,2 cm

- Lemmetlengte: ca. 86,4 cm

- Lengte handgreep: ca. 14,6 cm

- Gewicht: ongeveer 595g


Bovenstaande specificaties kunnen per zwaard enigszins verschillen.