Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Viking Zwaard Klasse B

Vanaf € 449.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: hvmo-5110

Vikingzwaard, klasse B.

Dit Vikingzwaard is ontwikkeld op basis van een museumorigineel gevonden in de Stagt Limerick (Ierland).

Vikingzwaard Limerick

Klasse B

Petersen mes type 1

Totale lengte ca. 905 mm

Lemmetlengte ca. 745 mm

Lemmet van verenstaal, dikte 5 mm

Lengte pareerstang ca. 113 mm

Bladbreedte basis ca. 56mm

Breedte van de mesgroef op de pareerstang ca. 32 mm

Lengte van de mesgroef ca. 640 mm (gemeten vanaf de parry)

Het zwaartepunt ligt op ca. 150 mm van de pareerstang (stomp mes)

Gewicht ca. 1756 g (bot mes)

Lemmet van verenstaal W.Nr. 1.7102 (DIN 54SiCr6) in olie gehard, Rockwell-hardheid ca. 53 HRC

Alle informatie is bij benadering. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd koolstofhoudend verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. De quillons en pommel zijn gemaakt van staal. De mes tang is gewikkeld in hout en gewikkeld in leer.

De battle-ready versie van dit zwaard heeft een opvallende snede van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen of ander persoonlijk letsel bij het gebruik van het apparaat. Wij benadrukken: Alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico! Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het lemmet of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de productaansprakelijkheidswet.

Geen enkele serieuze fabrikant kan een absolute breukgarantie geven. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer de slag van elke tegenstander te pareren met de brede kant van het blad en vermijd directe slagen van rand tot rand. Voer de stoten correct uit en niet met overmatige en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt. Wij zorgen voor vervanging bij een bewezen materiaalfout, zoals een hardheidsscheur, of als het lemmet te hard is; voor een periode van 2 jaar na aankoop.

De inkepingen op het lemmet die zich in de loop van de tijd ontwikkelen, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Ook het losraken van de pareerstang is vaak onvermijdelijk. Het enige dat hierbij helpt is het vastklinken of aandraaien van de schroefbevestiging. Sommige showvechters hebben het nuttig gevonden om de opening tussen het handvat en de pareerstang die is ontstaan na gebruik te vullen met een strakke opwinding van de vislijn.