Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Spiculus Gladius met Schede

€ 469.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVMT-501782

Spiculus Gladius met Schede.

De gladiator Spiculus werd bewonderd en begunstigd door de Romeinse keizer Nero vanwege zijn vechtkunsten. Spiculus werd rijkelijk beloond voor zijn prestaties in de arena, Nero beloonde hem met geschenken en paleizen. Volgens de legende liet Nero, toen Nero hoorde dat hij op het punt stond te sterven, zijn dienaren Spiculus oproepen om hem te vermoorden, maar het mocht niet baten.

Ankerlier ontwierp deze gladius om trouw te zijn aan zijn tijd, maar een kampioen waardig (een eenvoudige gladius was natuurlijk het zwaard dat door alle gewone legionairs werd gedragen). Het koolstofstalen lemmet is extra lang - ca. 61 cm - voor een groter bereik op de cruciale momenten van dodelijke gevechten. Ondanks zijn extra lengte weegt dit zwaard nog geen 1 kg en ligt het licht en bijzonder levendig in de hand. Het handvat is gemaakt van natuurlijk bot en contrasteert prachtig met de donkergekleurde houten pommel en pareerstang (aangezien been een natuurlijk materiaal is, kunnen de kleur en nerf enigszins variëren van zwaard tot zwaard).

De schede is gemaakt naar historisch model - gemaakt van hout en omwikkeld met roodbruin gebeitst leer. Verguld beslag maakt de schede tot een lust voor het oog en toont reliëfafbeeldingen van een leeuw en een gladiator. De pommel van het zwaard heeft een vergulde bladoverlay.

Inclusief bijpassende houten schede met leren omslag.

Opgemerkt moet worden dat dit zwaard niet geschikt is voor gevechtsgebruik. Het is ontworpen als verzamelobject of decoratieobject en is ook perfect als rekwisiet, bijvoorbeeld om uw kostuum compleet te maken.


Details:

- Materiaal mes: 1075 koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 80 cm

- Lemmetlengte: ca. 61 cm

- Lemmetdikte: ca. 5 mm

- Lengte handvat: ca. 10,2 cm / gehele handvat ca. 19 cm

- Maximale bladbreedte: ca. 4,9 cm

- Zwaartepunt: ca. 11,3 cm (voor de bewaker)

- Inclusief met leer beklede houten schede

- Gewicht zonder schede: ca. 950 gram

- Gewicht met schede: ca. 1570 gram