Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Stalen Harnasplaatjes/schubben voor Platenpantser, 13 mm x 25 mm (25 stuks)

Stalen Harnasplaatjes/schubben voor Platenpantser, 13 mm x 25 mm (25 stuks)

€ 2.99 (25 st.)
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016755825

Stalen Harnasplaatjes/schubben voor Platenpantser, 13 mm x 25 mm (25 stuks).

Het schubbenpantser en het lamellar-pantser behoren tot de oudste vormen van de plaattank. 

Beide bestonden uit overlappende platen (lamellen), die in horizontale rijen waren verweven in een dicht patroon dat doet denken aan visschalen. Terwijl het schuurpantser bovendien werd geregen, genaaid of geklonken op een stabiel kussen gemaakt van gevoerde stof of sterk leer, had het latige pantser geen dragermateriaal nodig.

Ze waren wijdverbreid in veel culturen en tijdvakken en kwamen voor in verschillende stijlen, vormen en patronen. Het materiaal was divers en varieerde van metalen zoals ijzer, staal en brons tot dik, vast leer en zelfs hoorn of ivoor.

Met een goed vakmanschap was dit type pantser bijna ongevoelig voor slagen en steken en bood ook een bijzonder goede bescherming tegen stompe vleermuizen. Dandrades / Slat -pantsers waren populair bij krijgers van het Midden -Oosten, Azië, evenals de Romeinen en de Vikingen en werden ver in de middeleeuwen gebruikt.

De set van 25 losse stalen schuren die hier worden aangeboden, zijn de optimale accessoires voor de veeleisende re-enactor die zijn zelf wil bouwen. De schalen zijn perfect voor hun eigen doe -het -zelfprojecten, en ook ideaal als een vervanging of reserve voor bestaand pantser dat u wilt repareren, aanpassen of individueel uitbreiden.

De kleine, hoekige platen zijn gemaakt van ongeveer 0,6 mm (23 gauge) dik staal, hebben een puntige zijde en zijn voorzien van een middelgrote rib en 5 gaten. Met de grotere boring kan het individuele roos worden getapt, naaien of geklonken op een oppervlak, en de kleinere gaten aan de lange zijden zijn er om de roos te verbinden voor stabiliteit.


Details:

- roos set, 25 stuks

- Materiaal: onbehandeld staal (niet gegalvaniseerd / roesten)

- Schaalgrootte (lengte x breedte): ongeveer 25 x 13 mm

- Dandradende sterkte: ongeveer 0,6 / 0,7 mm (23/22 gauge)

- Diameter van de gaten: groot gat ongeveer 3 mm Ø, kleine gaten ongeveer 2 mm Ø

- Gewicht: 1 schaal ongeveer 1,5 g, ingesteld (25 stuks) ca. 38 g


De bovengenoemde specificaties kunnen enigszins variëren van kopieën tot kopie.