Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

O Tanto Bokken - Trainingszwaard

O Tanto Bokken - Trainingszwaard

€ 22.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-92BKKA

O Tanto Bokken, oefenzwaard van polypropyleen.

Geoptimaliseerde 2015-versie met koordwikkelhandvat

Eeuwen geleden kenden 's werelds beste zwaardvechters de simpele wijsheid: om een redelijk goede zwaardvechter te worden, moet men ernaar streven de juiste vechttechnieken, voetenwerk en basishoudingen te leren. Uiteindelijk is echter ook een training met een scherpgeslepen wapen vereist om een meesterzwaardvechter te worden.

Als het je doel is om veilig en effectief een vlijmscherp mes te hanteren, moet je eerst oefenen met een zwaard dat de grootte, het gewicht en het gevoel van een echt, scherp wapen benadert, maar het voordeel heeft dat het gemakkelijk te gebruiken is. zijn trainingspartner ernstig verwonden.

Dit idee werd al toegepast door de oude Romeinen, die botte houten zwaarden gebruikten om hun gladiatoren en soldaten te trainen in zwaardvechten. En de Japanse samoerai gebruikten ook houten oefenzwaarden, bokken genaamd. De bokken is gemaakt van een extreem hard hout genaamd kashi (wit eiken). Deze houten zwaarden zijn een ingenieuze oplossing voor een vervelend probleem, en zo effectief dat ze nog steeds worden gebruikt. Authentieke Japanse hardhouten bokken zijn echter vrij duur. En een nadeel is dat een houten zwaard natuurlijk kan gaan rotten of barsten, splinteren of splinteren. Vroeg of laat wordt het onbruikbaar.

De oplossing van Cold Steel was om een adequate vervanging van synthetisch materiaal te ontwikkelen - bijna onverslaanbaar in prijs en zeer goed bestand tegen de elementen. Alle producten in Cold Steel's training gun collectie zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit polypropyleen. Qua lengte, gewicht en handling lijken ze verbazingwekkend veel op hun echte modellen. Deze trainingswapens zijn niet zo stijf als houten zwaarden en hebben ook het beslissende voordeel dat ze bijna onbreekbaar, extreem hard en snijvast zijn.

De Japanse trainingszwaarden van Cold Steel zijn gebaseerd op de wereldberoemde zwaarden uit de Warrior-serie. Hun brede bladen hebben dezelfde vloeiende lijnen als de krijgerszwaarden, maar zijn gemaakt van extreem sterk polypropyleen en hebben geen scherpe randen of scherpe punten. Met adequate beschermingsmiddelen zijn ze daarom ideaal voor sparren en trainen, maar ook voor fitnessoefeningen en Palus-training.

Elk model heeft ook een handvat dat de traditionele snoeromwikkeling nauw nabootst voor uitstekende controle, zelfs met dikke handschoenen. Deze zwaarden bieden de moderne krijgskunstenaar een bovengemiddeld trainingspotentieel.


Details:

- O Tanto Bokken, model 2015 met geoptimaliseerde grip

- Materiaal: polypropyleen

- Totale lengte: ca. 46,4 cm

- Lemmetlengte: ca. 30,5 cm

- Lemmetdikte: ca. 19 mm

- Lengte handgreep: ca. 15,9 cm

- Gewicht: ongeveer 261g