Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Tuniek, Katoen `Viborg Rekonstruktion` 11e eeuws in Groen

Viking Tuniek, Katoen `Viborg Rekonstruktion` 11e eeuws in Groen

€ 39.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1280004560 groen

Viking Tuniek, Viborg reconstructie, groen.

Het uiterlijk en de snit van deze tuniek zijn gebaseerd op een archeologische vondst die dateert uit de 11e eeuw. In 1984 ontdekte een opgraving in Viborg (Denemarken) een bundel stof geweven van stof. Het bleek dat dit afzonderlijke fragmenten waren die konden worden samengevoegd tot een tuniek. Alleen de achterkant en de mouwen zijn niet volledig bewaard gebleven en laten wat ruimte voor interpretatie.

De tuniek heeft een zeer uitgebreide en unieke snit voor die tijd. Het bovendeel van het lijfje is aan de voor- en achterkant uit twee lagen opgebouwd en voorzien van een rechthoek waarvan de naden diagonaal weglopen. De halslijn is voorzien van twee splitten en trekkoorden. De armbal is recht gesneden en wordt aangevuld met een kruisje in het okselgebied. De mouw bestaat in totaal uit drie delen en loopt taps toe naar de zoom toe. De zijnaden zijn gesplitst, waarbij het achterste deel enkele centimeters over het voorste deel uitsteekt en het bovenste deel van de split bedekt.

Onze katoenen tuniek is een unieke reconstructie van de viborg tuniek uit de middeleeuwen. We hebben bijzonder belang gehecht aan het correct knippen van de deelnaden, de verwerking in de details en de juiste verhoudingen. Om esthetische redenen hebben we de totale lengte van het lichaam en de mouwen verlengd. Onze Viking tuniek heeft lange mouwen en de zoom eindigt op dijhoogte.

De uitgebreide tuniek kan zowel als top- als ondertuniek gedragen worden. De stof (100% katoen) is van gemiddelde sterkte en heeft twee lagen in het bovenlichaam.

De tuniek is het perfecte kledingstuk voor alle Noormannen. Voor een authentiek kostuum raden we aan om ze te combineren met een riem, kuitomslagdoek en een russische broek.


Details:

- Beschikbare maten: S, M, L, XL, XXL

- Kleur: groen 

- Materiaal: 100% katoen

- Totale lengte bij maat L: ca. 100 cm (gemeten middenachter)

- Onderhoudsinstructies: wasmachine op 30 ° C, zachte cyclus, niet in de droger


Maattabel:

Maat                S         M         L         XL      XXL     XXXL

Borst (in cm)   92      100      108      116      120      138


Zo vind je de juiste maat:

Om je kledingmaat te bepalen op basis van je lichaamsmaten, meet je horizontaal op het dikste punt. 

Gebruik voor tops uw borstomvang als richtlijn.

Zit je tussen twee maten in, dan raden we je aan om de grotere maat te kiezen.


Houd er rekening mee dat:

Alleen de tuniek is verkocht! 

De overige artikelen zijn apart verkrijgbaar in onze online shop.

Zo authentiek mogelijk, zo modern als nodig!

Deze Viking tuniek maakt deel uit van de Dragonheart collectie voor historische kleding en middeleeuwse kleding voor heren, dames en kinderen. Van de eerste tekening tot de laatste naaldprik is dit kledingstuk ontworpen, ontworpen en gemaakt met echt vakmanschap met speciale aandacht voor detail. Als het om onze kleding gaat, oriënteren we ons min of meer precies op hun historische modellen, grafvondsten of museumstukken, als die er zijn. Wijzigingen houden we zo klein mogelijk, bijvoorbeeld voor aanpassingen aan de huidige maten en werkwijzen. 

Overtuig uzelf!