Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Viking Jurk in Wein Rrood / Blauw

€ 59.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1280020240

Viking jurk, wijnrood/petrol.

Deze middeleeuwse jurk tot op de grond van stevige katoenen stof (canvas) is losjes gesneden en wordt geleverd met een stoffen riem. Kleur contrasterende details met handgemaakte heksensteekborduurwerk maken deze jurk tot iets bijzonders.

De hals met split wordt open gedragen of gesloten met een fibula. De voor- en achterkant zijn gemaakt van rechthoekige stukken stof, in het midden en aan de zijkanten zijn zogenaamde gers (wiggen) gestoken, die de zoom voldoende breedte geven. Onder de arm wordt een kruisje (rechthoekig stuk stof) gestoken. De stevige canvas stof maakt de jurk robuust en zwaar en daardoor geschikt voor het voor- en najaar.

De snit van de jurk is gebaseerd op archeologische vondsten die dateren uit de 9e en 10e eeuw. Typisch voor deze tijd zijn lange jurken met snitten die voornamelijk zijn samengesteld uit rechthoeken en driehoeken om zo min mogelijk stof te gebruiken.

In Skjoldehamn, Birka en Haithabu zijn fragmenten gevonden die de incisie duidelijk laten zien. De jurk is dan ook een authentiek kledingstuk voor alle Vikingen.


Details:

- Beschikbare maten: S, M, L, XL, XXL

- Kleur: wijnrood / petrol

- Materiaal: 100% katoen

- Totale lengte bij maat M: ca. 150 cm (gemeten vanaf het hoogste schouderpunt)

- Onderhoudsinstructies: wasmachine op 40 ° C, zachte cyclus, niet in de droger


Maattabel:

Maat                           S       M      L        XL      XXL

Borstomtrek (in cm)   88     96     104     116     128


Zo vind je de juiste maat:

Om je kledingmaat te bepalen op basis van je lichaamsmaten, meet je horizontaal op het dikste punt. Gebruik voor jurken uw borstomvang als richtlijn.

Zit je tussen twee maten in, dan raden we je aan om de grotere maat te kiezen.


Houd er rekening mee dat:

Alleen de jurk wordt hier verkocht! 

De overige artikelen zijn apart verkrijgbaar in onze online shop.


Zo authentiek mogelijk, zo modern als nodig!

Deze middeleeuwse jurk maakt deel uit van de Dragonheart collectie voor historische kleding en middeleeuwse kleding voor heren, dames en kinderen. Van de eerste tekening tot de laatste naaldprik is dit kledingstuk ontworpen, ontworpen en gemaakt met echt vakmanschap met speciale aandacht voor detail. Als het om onze kleding gaat, oriënteren we ons min of meer precies op hun historische modellen, grafvondsten of museumstukken, als die er zijn. Wijzigingen houden we zo klein mogelijk, bijvoorbeeld voor aanpassingen aan de huidige maten en werkwijzen. 

Overtuig uzelf!