Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Riem Borrstijl, 160 cm, 9e-10e eeuws in Zwart

Viking Riem Borrstijl, 160 cm, 9e-10e eeuws in Zwart

€ 22.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-10 wik 15:A Bruin

Viking Riem Borrstijl, 9e-10e eeuws in Zwart.

Smalle Vikingriem gebaseerd op modellen uit de Vikingtijd in Borrestijl.

De riem is gemaakt van stevig rundleer en heeft een replica van een gesp in Borrestijl.

De 1,5 cm smalle Vikingriem is gemaakt van zwart of bruin leer met een dikte van 2,5 - 3 mm en is verkrijgbaar met een zilverkleurige of messingkleurige zamak riemgesp.

Riemomtrek: 88 - 103 cm (totale lengte 160 cm)

De replica van de riemgesp op de smalle Vikingriem is gebaseerd op een Noorse vondst uit de Vikingtijd van de 9e tot de 10e eeuw. Eeuw, ontworpen in de zogenaamde Borre-stijl, een van de zeven grote kunststijlen van de Vikingtijd.

De Viking riem heeft een middeleeuwse lengte en kan daarom met een knoop gedragen worden. Perfect voor kleding in LARP en Viking re-enactments. Twee reliëflijnen langs de zijkanten geven de Viking-riem een slanke lijn.

De robuuste riem met open rand is gemaakt van zeer slijtvast en rustiek rundleer met een dikte van 3,2 - 3,5 mm.

Het fluweelmatte gewaxte riemleer krijgt na verloop van tijd die natuurlijke patina, die zo kenmerkend is voor echt, plantaardig gelooid leer. U ziet het op het eerste gezicht: deze riem wordt gekenmerkt door zijn duurzaamheid!

Deze riem is niet alleen een modeaccessoire voor Viking- en middeleeuwse re-enactments, maar een echte leren riem voor elke situatie: solide, eerlijk, zonder make-up, direct uit de gebruinde huid gesneden en niet genaaid, maar stabiel geklonken - een riem om te erven !

De Viking riem is bijzonder duurzaam dankzij het sterke, pitgelooide leer en de intensieve smering, waardoor het leer bijzonder slijtvast is.