Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Tarsoly Lederen Heuptas

Viking Tarsoly Lederen Heuptas

€ 179.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1664000154

Viking Tarsoly lederen heuptas.

Viking tas gebaseerd op een originele vondst in de buurt van Karos, Hongarije.

Deze hoogwaardige, prachtig vervaardigde tarsoly-tas uit de Vikingtijd, gemaakt van 4 mm dik leer, is gereconstrueerd op basis van een Hongaarse grafvondst.

De tas werd gevonden in graf nummer 41 ten westen van de stad Karos, Borsod-Abaúj-Zemplén.

Een bijzonder hoogtepunt zijn de messing applicaties, die gebaseerd zijn op het historische model en de tas tot een echt juweeltje maken.

Tassen van dit type zijn ook bekend van vondsten uit de Vikingnederzetting Birka in het oosten van Zweden en worden daarom vaak Birka-tassen genoemd.

In archeologische kringen wordt echter aangenomen dat hun oorsprong meer ligt bij het nomadische cavalerievolk van de Magyaren (tegenwoordig Hongarije).

Deze heuptasjes hebben waarschijnlijk in de 8e tot 10e eeuw hun weg gevonden van de oostelijke steppen naar Scandinavië door handel.

Kenmerkend voor deze leren tassen in Hongaarse stijl was hun liervorm en de uitgebreide metalen fittingen die de voorklep sierden.

Vanwege het historische verleden is deze indrukwekkende tas een geweldige aanvulling op historische kleding in re-enactment of LARP en is hij even geschikt voor het afbeelden van Vikingen, Magyaarse stepperuiters, Rus-krijgers, Avaren of Slaven.


Details:

- Materiaal: leer (ca. 4 mm dik), messing (gegoten)

- Hoogte: ca. 17 cm

- Breedte: ca. 15 cm

- Diepte: ca. 5 cm

- Gewicht: ongeveer 350 g