Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Leren Birka Tas uit Zweden ca. 10e eeuws

Viking Leren Birka Tas uit Zweden ca. 10e eeuws

€ 179.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1664000153

Viking Birka heuptas van leer, Viking tas gebaseerd op een originele vondst uit Rösta, Zweden.

Deze hoogwaardige, prachtig vervaardigde tas uit de Vikingtijd van 4 mm dik leer is gereconstrueerd uit een grafvondst in Rösta, Jämtland (Zweden, rond de 10e eeuw).

Een bijzonder hoogtepunt zijn de messing applicaties, die gebaseerd zijn op het historische model en de tas tot een echt juweeltje maken.

Tassen van dit type zijn ook bekend van vondsten uit de Vikingnederzetting Birka in het oosten van Zweden en worden daarom vaak Birka-tassen genoemd.

In archeologische kringen wordt echter aangenomen dat hun oorsprong meer ligt bij het nomadische cavalerievolk van de Magyaren (tegenwoordig Hongarije).

Deze heuptasjes hebben waarschijnlijk in de 8e tot 10e eeuw hun weg gevonden van de oostelijke steppen naar Scandinavië door handel.

Typerend voor deze leren tassen in Hongaarse stijl (ook wel tarsoly genoemd) was hun liervorm en de uitgebreide metalen fittingen die de voorflap sierden.

Vanwege het historische verleden is deze indrukwekkende tas een geweldige aanvulling op historische kleding in re-enactment of LARP en is hij even geschikt voor het afbeelden van Vikingen, Magyaarse stepperuiters, Rus-krijgers, Avaren of Slaven.


Details:

- Materiaal: leer (ca. 4 mm dik), messing (gegoten)

- Hoogte: ca. 16 cm

- Breedte: ca. 14 cm

- Diepte: ca. 5 cm

- Gewicht: ongeveer 350 g