Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking schoudertas met houten handvat Klein

Viking schoudertas met houten handvat Klein

€ 45.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-01 Um-Wik 1 tasche

Viking schoudertas met houten handvat Klein.

De handvatten van deze praktische Viking-schoudertas van stof zijn gemodelleerd naar de houten tashengsels uit de opgravingen in de Vikingstad Haithabu.

De tassenhangers zijn gemaakt van grenenhout en zijn paarsgewijs bevestigd aan de stof van de Viking schoudertas, twee zijgaten dienen als doorgangen voor de draagriem.

In tegenstelling tot het historische model met een lengte van 41,5 cm, hebben we het hengsel van onze stoffen tas verkleind.

Afmetingen van de Viking strijketui: 27 x 25 cm. 

De schouderband is 160 cm lang en kan naar wens worden ingekort.

Het materiaal van de Viking schoudertas is een viltmix van 50:50 scheerwol en viscose en als draagriem wordt een 5 mm dik henneptouw gebruikt. De kleur kan iets afwijken van de getoonde afbeeldingen.

In Haithabu zijn 4 verschillende houten tassenhangers gevonden met een lengte van 18 tot 49 cm in verschillende uitvoeringen, en dergelijke houten hangers voor schoudertassen uit de Vikingtijd zijn ook bekend van Birka in Zweden en Viborg in Denemarken.

Zeer vergelijkbare tassenhangers werden ook gebruikt door de Lapse Sami en werden daar tot de vorige eeuw gebruikt voor schoudertassen, waarbij gewei ook als materiaal werd gebruikt, terwijl de tascomponenten van Haithabu waren gemaakt van essen en esdoorn.

De Haithabu tassenhangers zijn gepubliceerd in het boek "Die Holzfunde von Haithabu" van Florian Westphal.