Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vikingzwaard gemaakt van Damaststaal, Scherp

Vikingzwaard gemaakt van Damaststaal, Scherp

€ 995.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-88HVB

Vikingzwaard gemaakt van Damaststaal, Scherp.

Is het jouw lot om een Viking Jarl te worden? Als er krijgersbloed door je aderen stroomt, heeft Cold Steel® een wapen waar je dol op zult zijn.

Het Damascus Vikingzwaard is met de hand gesmeed uit het beste Damascus-staal van Cold Steels® en wordt volledig geslepen geleverd. Het maakt indruk met zijn prachtige meubels. Elk stuk heeft een prachtig houten handvat. De pareerstang en pommel zijn ontworpen in de typische Vikingstijl en zijn hoogglanzend gepolijst. Net als bij de modellen uit de Vikingtijd bestaan ze uit afwisselende lagen messing en staal op elkaar.

Het zwaard wordt geleverd in een indrukwekkende schede van hout en leer met riemlus. Het mondstuk en de afschuining zijn gemaakt van messing en versierd met prachtig reliëf.

Damascus staal

De term Damascus-staal, Damascus-staal of kortweg Damascus verwijst naar een composietstaal gemaakt van twee of meer verschillende soorten staal. De naam is afgeleid van de Syrische stad Damascus, die wordt beschouwd als een voormalig bolwerk en de oorsprong van de staalproductie in Damascus. Meestal worden een hard staal met een hoog koolstofgehalte en een zacht staal met een laag koolstofgehalte samengebracht door herhaaldelijk smeden en vouwen.

Het koolstofrijke staal zorgt voor een grotere hardheid, betere hardbaarheid en langere scherptevastheid, terwijl het zachtere staal het lemmet een grotere elasticiteit en een grotere breukweerstand geeft. Met deze technologie, ontwikkeld in een tijd van slechte en veranderende staalkwaliteiten, kan men de positieve eigenschappen van verschillende staalsoorten combineren.

Door de verschillende kleuren met variërend koolstofgehalte ontstaan indrukwekkende patronen van afwisselende lagen. Niet in de laatste plaats vanwege deze patronen werd gezegd dat de Damascus-messen uit de Middeleeuwen een inherente magie hadden.


Details:

- Vikingzwaard

- Materiaal mes: Damaststaal

- Totale lengte: ca. 94 cm

- Lemmetlengte: ca. 76,2 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm

- Lengte handvat: ca. 17,8 cm

- Gewicht: ca. 1125 gram

- Inclusief houten/leren schede met messing beslag