Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vroegmiddeleeuwse Vikingschoenen, type Jorvik

Vroegmiddeleeuwse Vikingschoenen, type Jorvik

€ 79.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMULF-FW-10

Vroegmiddeleeuwse Vikingschoenen, type Jorvik.

Deze enkelhoge schoenen zijn gebaseerd op archeologische vondsten gedaan in de Noord-Engelse stad York, het vroege Jorvik. Ze zijn geplaatst in de 9e tot 10e eeuw - een tijd waarin Engeland in veel kleinere koninkrijken was verdeeld.

De Angelsaksische bevolking moest de voortdurende aanvallen van de Vikingen afweren. Veel Vikingen vestigden zich in Engeland. York werd ook veroverd door de Denen en ongeveer 100 jaar lang geregeerd door de Noormannen.

Omdat deze schoenen precies uit deze tijd komen, kunnen ze zeker omschreven worden als Vikingschoenen. Bijzonder zijn de twee tuimelknoppen waarmee de schoenen gesloten worden.

Deze kunnen overigens ook vervangen worden door hoorn- of benen knoppen. De zool van de schoen is gemaakt van glad leer en heeft een klein hakje.


Details:

- Materiaal: rundleer

- Robuust bekledingsleer (ca. 2 mm dik)

- Gelakte leren zool: ca. 6 mm dik

- Kleur: donkerbruin

- Standaard verkrijgbaar in de maten: 40 t/m 47


Houd er rekening mee dat:

De robuustheid van schoenen gebaseerd op historische patronen voldoet mogelijk niet aan de moderne eisen! Ze zijn behoorlijk gevoelig op asfalt, betonblokken en grind.

Deze vloerbedekkingen bestonden in de Middeleeuwen niet!

Wij raden daarom aan om achteraf rubberen zolen van de door u gekozen schoenmaker te gebruiken als u veel op harde oppervlakken loopt.

Wij willen u er tevens op wijzen dat leer een natuurproduct is en dat variaties in kleur en/of nerf vrij vaak voorkomen.

Daarom zijn geen twee paar van deze leren schoenen hetzelfde en zijn de bovenstaande afbeeldingen uitsluitend bedoeld als voorbeeld.