Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

​Marto Wakizashi Shirasaya

​Marto Wakizashi Shirasaya

€ 139.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMMT-201

Marto Wakizashi Shirasaya.

De wakizashi, wat 'zwaard met zijmouwen' betekent, is een van de traditioneel gemaakte Japanse zwaarden die wordt gedragen door de samoeraiklasse van het federale Japan.

De wakizashi die bij de katana werd gedragen, was het officiële teken dat de drager een samoerai of zwaardvechter van federaal Japan was.

Wanneer ze samen werden gedragen, werd het paar zwaarden daishō genoemd, wat letterlijk "groot-klein" betekent.

De wakizashi was een van de vele korte zwaarden die beschikbaar waren voor samoerai, inclusief de tantō.

Terwijl het dragen van katana's beperkt was tot de samurai-klasse, kon de wakizashi (ko-wakizashi) van wettelijke lengte worden gedragen door de chonin-klasse, waaronder handelaren.

Dit was gebruikelijk tijdens het reizen vanwege het risico om bandieten tegen te komen. Wakizashi werden aan de linkerkant gedragen, vastgemaakt aan de tailleband.

Shirasaya was een speciaal type zwaarddrager voor een betere en zorgvuldigere opslag van het blad 's nachts of wanneer het lange tijd niet in gebruik is.

Het voordeel van het gebruikte onbehandelde magnoliahout was dat het minder zuur was en geen andere ingrediënten bevat die het mes zouden kunnen beschadigen.

Het werd daarna niet behandeld, het nam het ontstane vocht van het zwaard op en leidde het naar buiten. De katana bleef droog en roest niet.

Shirasaya waren vaak voorzien van een inscriptie ('Sayagaki') met informatie over het lemmet, zoals herkomst, plaats en tijd van smeden en de naam van de smid en taxateur.

Omdat de keizer tegen het einde van de 19e eeuw het dragen van scherpe wapens verbood, werd de hele versiering rond het handvat en de tsuba verminderd en ontstond de tegenwoordig bekende Shirasaya-uitrusting.

Vanwege de gelijkenis van de katana met een houten zwaard of staf, trok de drager geen aandacht en had hij de mogelijkheid om het bij zich te dragen.


Details:

- Totale lengte: 64 cm

- Breedte: 8cm

- Gewicht: 1,2 kg

Hoge kwaliteit Wakizashi van de exclusieve collectie "Oriental Weapons" gemaakt door MARTO.

Certificaat van kwaliteit en oorsprong, gemaakt in Toledo (Spanje)