Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

​Hanwei Hunter Katana

€ 1699.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-SH2471

Hanwei Hunter Katana.

De Hunter Katana heeft een Shinogi Zukuri-stijl L6/Bainite-blad en uitstekende Koshirae, waardoor het een wenselijk en zeer functioneel stuk is.

De gedempte groene zijde ito en gestreepte groene saya complementeren de zwartgeblakerde ijzeren tsuba met zijn gouden accenten die een jagende roofvogel voorstellen.

Bainite is een koolstofstalen structuur die grote sterkte combineert met uitstekende flexibiliteit en slagvastheid. Bainite staat al een aantal jaren bekend als een uitstekend onderdeel voor de productie van katanabladen, maar wordt tot nu toe alleen gebruikt door absoluut eersteklas meestersmeden, aangezien de productie van katanabladen met een bainietlichaam en extreem harde martensiet snijkant (yakiba) is een zeer moeilijke operatie die een veeleisende warmtebehandelingsprocedure vereist.

Hanwei heeft dit moeilijke proces nu onder de knie en gebruikt L-6 gereedschapsstaal (een zeer sterk koolstofarm koolstofstaal) als basis voor de vervaardiging van dit katana-zwaard. De bladen zijn zoals gebruikelijk gesmeed en vervolgens zorgvuldig met warmte behandeld om de optimale bainiet- en martensietvorming te bereiken. Als laatste worden ze gepolijst.

Je kunt je verzameling compleet maken met de bijpassende Hunter Wakizashi (artikelnummer SH2472).

Van Hanwei.


Bijzondere eigenschappen:

- L6/Bainiet-blad

- Zijde Sageo

- Traditionele productie


Details:

- Materiaal mes: L6/bainite

- Totale lengte: ca. 104,8 cm

- Lemmetlengte: ca. 70,2 cm

- Lengte handgreep: ca. 31,1 cm

- Gewicht: ongeveer 1247g

- Zwaartepunt: ca. 11,4 cm voor de beschermkap


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.