Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Cold Steel Katana (Warrior Series)

Cold Steel Katana (Warrior Series)

€ 679.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-88BKW

Katana (Cold Steel-Warrior Series).

In 2003 bracht Cold Steel een nieuwe lijn Japanse zwaarden van hoge kwaliteit uit, de Emperor Series. De reacties waren buitengewoon positief, maar de gedachte ontstond dat er ook liefhebbers zijn van Aziatisch geslepen wapens die voor een lagere prijs een zwaard willen kopen dat geschikt is voor gevechten.

De introductie van de Warrior-serie van Cold Steel was het logische antwoord op deze vraag. Om de productiekosten laag te houden werd het tijdrovende handmatige hoogglans polijsten van de Emperor messen achterwege gelaten en ontstond een nieuwe serie Japanse zwaarden met een meer functionele afwerking.

De Warrior-zwaarden zijn op hun eigen manier erg aantrekkelijk. Het staal, de verharding en de scherpte van de lemmeten komt exact overeen met die van de meer complexe en duurdere Emperor-serie en net als deze hebben de Warrior-zwaarden allemaal een Same (ray skin) en met koord omwikkelde handgreep met hoogwaardige fittingen.

Als je op zoek bent naar een krachtig, goed uitziend en betaalbaar echt Japans scherp wapen, dan heb je geluk dat je een van deze zwaarden bezit.

Ze worden allemaal geleverd met een zwart gelakte houten schede en een blauwpaarse opbergtas.


Details:

Lemmetlengte: ca. 74,5 cm

Lengte handgreep: ca. 28,5 cm

Totale lengte: ca. 103 cm

Lemmetdikte: ca. 8 mm

Materiaal mes: 1055 Koolstofstaal

Gewicht: ongeveer 1159g