Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Zandloperhandschoenen Churburg, Middeleeuwse Handschoenen, paar, 14e eeuws

Zandloperhandschoenen Churburg, Middeleeuwse Handschoenen, paar, 14e eeuws

€ 199.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016608607

Zandloperhandschoenen Churburg, Middeleeuwse Handschoenen, paar, 14e eeuws.

1,2 mm staal, messing en leer

In de late Middeleeuwen en vroegmoderne tijd waren kaphandschoenen een onmisbaar onderdeel van plaatpantser. Zowel in hand-tot-handgevechten als in steekspeltoernooien boden ze bescherming voor de handen en polsen.

De laatmiddeleeuwse gevechtshandschoenen die we hier als paar aanbieden, worden vanwege hun bijzondere zandloperachtige vorm ook wel zandloperhandschoenen genoemd. Zeer vergelijkbare handschoenen behoren tot de beroemde Churburg Plate Armor #13. Het originele volledige pantser, dat waarschijnlijk eind 14e eeuw (ca. 1390) in Milaan is gemaakt, is tegenwoordig te bewonderen in de wapenkamer van de Churburg (Castel Coira) in Zuid-Tirol.

Onze gepantserde Churburg-handschoenen zijn handgemaakt van 1 tot 1,2 mm dik staal (vanwege het handmatige fabricageproces zijn kleine variaties in de staaldikte mogelijk). Net als de originele rolmodellen zijn ze kunstig gedecoreerd en verstevigd met bladkoper op de knokkels, pols en onderkant van de manchet. De binnenkant is zwart gemaakt voor een betere bescherming tegen corrosie en gevoerd met ingenaaide handschoenen van zacht suède.

Deze vingerende Hentzen kenmerken zich niet alleen door hun historisch correcte, authentieke uitstraling, maar ook door hun flexibele vormgeving, die zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid. De geïntegreerde suède handschoenen en extra aangenaaide en genagelde inlegzolen van sterk leer, die schuren op de stalen platen voorkomen, zorgen voor comfort.

Uiteraard kunnen deze vrij beweegbare, draagbare plaathandschoenen ook gecombineerd worden met ander middeleeuws ridderharnas dan het Churburgharnas. Ze zijn het meest geschikt voor laatmiddeleeuwse omgevingen en zijn bijzonder geschikt voor het afbeelden van een 14e-eeuwse Europese krijger of ridder. Houd er echter rekening mee dat dit paar gepantserde handschoenen niet klaar is voor de strijd, maar eerder is ontworpen voor high-end kostuums of als verzamel- of tentoonstellingsitem.


Details:

- Materiaal: 1,2 mm (18 gauge) staal, messing fittingen, zwarte suède handschoenen, lederen inlegzolen

- Eén maat (groot)

- Buitenafmetingen (HxB): ca. 28 x 13 cm

- Afmetingen lederen handschoenen: ca. 26 x 11 cm (komt overeen met handschoenmaat 9)

- Binnenomtrek pols: ca. 25 cm

- Binnendiameter pols: ca. 9 cm

- Gewicht (paar): ca. 1740 g


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden aan om de zandloperhandschoenen regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalgoederen.