Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Tinker, vroeg Middeleeuws Zwaard met Schede

Tinker, vroeg Middeleeuws Zwaard met Schede

€ 359.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMHN-SH2405

Tinker, vroeg Middeleeuws Zwaard met Schede.

Michael Tinker Pearce heeft een lijn van 5160 stalen Hanwei-zwaarden ontworpen die authenticiteit, functionaliteit en prestaties combineren.

Om aan de verschillende behoeften van westerse krijgskunstenaars te voldoen, heeft elk van de zeven zwaarden, die allemaal een uitstekende hantering bieden, een scherpe en een botte versie.

Zorgvuldig marquenchen van het 5160-staal (de voorkeur van Tinker) resulteert in een uitstekende balans tussen sterkte en flexibiliteit met een Rockwell-hardheid van 50-52 HRC. Dit zorgt voor een hogere randsterkte op de scherpe messen, terwijl bramen op de botte modellen worden voorkomen en de veiligheidsgerelateerde flexibiliteit van de punt wordt gewaarborgd.

Voor elk type zwaard in deze serie zijn vervangende bladen beschikbaar, met uitzondering van het Early Viking Sword.

Een belangrijk kenmerk van de ontwerpen van Tinker is dat de bladen uitwisselbaar zijn. Dit geeft je de mogelijkheid om een vol zwaard aan te schaffen plus een reserve mes om zowel de scherpe als de botte versie te gebruiken. Alle lange zwaarden, bastaardzwaarden en vroeg-middeleeuwse zwaarden zijn voorzien van Tinker's unieke zeskantige moerbevestigingssysteem, waarmee het mes gemakkelijk kan worden verwisseld met een inbussleutel en ervoor zorgt dat het gevest stevig vast blijft zitten.

De vroegmiddeleeuwse zwaarden (Oakeshott Type X11) zijn verkrijgbaar in een scherpe en een botte uitvoering. Beide zijn identiek in behandeling. Het scherpe zwaard is voller en strekt zich ongeveer een derde van het lemmet uit, met een ruitvormige dwarsdoorsnede die naar de punt toe afvlakt. De botte versie heeft een brede, ondiepe voller om het gewicht naar de randen te verplaatsen. Op deze manier biedt het blad veiligheid zonder de baan aan te tasten. Het kruisvormige handvat is zowel mooi als functioneel. Een met leer omwikkelde schede wordt meegeleverd.


Belangrijkste kenmerken:

- warmtebehandeld 5160 verenstaal (warmbadverharding)

- demontabel

- Tinker getest


Details:

- Totale lengte: ca. 97 cm

- Lemmetlengte: ca. 80 cm

- Lengte handvat: ongeveer 17 cm

- Gewicht: ongeveer 1134g

- Rockwell-hardheid: ca. 50-52 HRC


Bovenstaande specificaties kunnen per zwaard enigszins verschillen.