Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws 2 hand Tinker Zwaard, Scherp

Middeleeuws 2 hand Tinker Zwaard, Scherp

€ 389.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMSH-2394 scherp

Middeleeuws 2 hand Tinker Zwaard, Scherp.

Michael 'Tinker' Pearce heeft een reeks 5160 stalen zwaarden ontworpen die authenticiteit, functionaliteit en prestaties combineren.

Om aan de verschillende behoeften van westerse krijgskunstenaars te voldoen, heeft elk van de zeven zwaarden, die allemaal een uitstekende hantering bieden, een scherpe en een botte versie. Zorgvuldig marquenchen van het 5160-staal (de voorkeur van Tinker) resulteert in een uitstekende balans tussen sterkte en flexibiliteit met een Rockwell-hardheid van 50-52 HRC. Dit zorgt voor een grotere randsterkte op de scherpe messen, terwijl braamvorming op de stompe modellen wordt voorkomen en de veiligheidsgerelateerde flexibiliteit van de punt wordt gegarandeerd.

Voor elk type zwaard in deze serie zijn vervangende bladen beschikbaar, met uitzondering van het Early Viking Sword. Een belangrijk kenmerk van de ontwerpen van Tinker is dat de bladen uitwisselbaar zijn. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een compleet zwaard aan te schaffen plus een reserve mes om zowel de scherpe als de botte versie te gebruiken. Alle lange zwaarden, bastaardzwaarden en vroeg-middeleeuwse zwaarden zijn voorzien van Tinker's unieke zeskantmoerbevestigingssysteem, waarmee het mes gemakkelijk kan worden verwisseld met een inbussleutel en ervoor zorgt dat het gevest stevig vast blijft zitten.

Met de Tinker Longswords (Oakeshott Type XVIIIa) heeft de WMA-adept (Western Martial Arts) een snel en uitgebalanceerd paar zwaarden die geweldig zijn om te gebruiken in getrainde handen.

De helft van het scherpe mes is vol. Met een ruitvormige dwarsdoorsnede loopt het dan taps toe naar de punt en zorgt zo voor de nodige buigstijfheid, zelfs bij snijstoten. De afgeplatte wadpommel (type T-1) vormt een natuurlijk verlengstuk van de tweehandige handgreep en de stevige vierkante pareerstang (type 2) zorgt voor de nodige veiligheid. Het handvat heeft een hardhouten kern die is omwikkeld met koord, met leer omwikkeld en stalen fittingen. Een met leer beklede schede wordt meegeleverd.


Belangrijkste kenmerken:

- warmtebehandeld 5160 verenstaal (warmbadverharding)

- demontabel

- Tinker getest


Details:

- Totale lengte: ca. 119 cm

- Lemmetlengte: ca. 89 cm

- Lengte handvat: ongeveer 30 cm

- Gewicht: ongeveer 1300g

- Zwaartepunt: ca. 8,9 cm voor de beschermkap

- Zwenkpunt lemmet: ca. 55 cm

- Lemmetbreedte bij beschermkap: ca. 5,4 cm

- Lemmetbreedte aan de punt: ca. 1,9 cm

- Lemmetdikte bij de beschermkap: ca. 6,35 mm

- Lemmetdikte aan de punt: ca. 2,3 mm

- Materiaal blad: 5160 verenstaal

- Rockwell-hardheid: ca. 50-53 HRC

- Materiaal handvat: hardhouten kern met koordomwikkeling en lederen hoes


Bovenstaande specificaties kunnen per zwaard enigszins verschillen.