Elrond

Kerkuil

Wetenschappelijke naam: Tyto Alba.

De kerkuil is een erg opvallende uil met een hartvorming gezicht. De onderkant van de vleugels zijn spierwit en de rug is roestkleurig met grijze vlakken en stipjes. De buik is beige en is meestal vol stipjes.

De leefomgeving van een Kerkuil is vooral kleinschalig boerenland en boerenerven. Dus land met veel ruige planten en struiken, meestal met houtwallen en hagen erbij.

Het menu van de kerkuil bestaat vooral uit muizen. In de winter kunnen ze echter ook wel een mus of een spreeuw uit de boom pakken.

Onze Kerkuil Elrond:

Elrond is onze prachtige kerkuil en wordt altijd op binnenlocaties gebruikt om trouwringen aan te vliegen. Elrond is een zeer betrouwbare uil en zal altijd presteren. In onze shows vliegt hij de sterren van de hemel maaaar... Elrond is verwend... hij is gewend altijd als eerste in de show te mogen vliegen(tja...hij is de ster). Gaan we eerst met 1 van de andere uilen vliegen en pakken we Elrond als 2e of 3e uil om te vliegen wordt hij boos en is hij gepikeerd, hij zal proberen te bijten en te klauwen. En dat terwijl het 1 van onze liefste uilen is, hij is gek op knuffelen en op schoot zitten.


Foto's van Elrond
Paspoort
Land van herkomst: Europa
Leeftijd: 10 jaar
Grootte: 33 cm
Gewicht: 300 gram
Kleur: Wit/bruin
Spanwijdte: 85 cm
Geslacht: Man