Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vol Contact Zwaard 14e - 15e eeuws, Klasse B

Vol Contact Zwaard 14e - 15e eeuws, Klasse B

€ 579.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVMO-0019

Vol Contact Zwaard 14e - 15e eeuws, Klasse B.

Vollkontakt-tauglich (Buhurt, BOTN, full-contact, usw.)


Details:

Vechtklasse B

Speciaal mes met drie groeven

Totale lengte ca. 925 mm

Lemmetlengte ca. 695 mm

Lengte van de pareerstang ca. 219 mm

Bladbreedte bij de beschermkap ca. 46 mm

Lemmetdikte bij de beschermkap ca. 5 mm

Bladbreedte 10 cm vanaf de plaats van het blad ca. 31,8 mm

Mesdikte 10 cm vanaf de meslocatie ongeveer 4,2 mm

Het zwaartepunt (POB) ligt ca. 4 cm voor de pareerstang

Gewicht ca. 1520g

Dikte van de slagrand ca. 4 mm

Lemmet van DIN 54SiCr6 verenstaal, in olie gehard tot ca. 53 HRC

Omdat elk zwaard afzonderlijk wordt gemaakt, kunnen de bovenstaande specificaties enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Gemaakt in Tsjechië.

Alle technische informatie moet bij benadering worden opgevat. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal. De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van dit zwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt.

Wij vervangen een bewezen materiaaldefect, zoals een verhardingsscheur, of een te hoge bladhardheid; namelijk voor een periode van 2 jaar na aankoop.

De inkepingen op het lemmet die in de loop van de tijd ontstaan, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang na gebruik op te vullen met een strakke opgerolde vislijn.