Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Landsknecht Zwaard, Katzbalger, Klasse B

Middeleeuws Landsknecht Zwaard, Katzbalger, Klasse B

Vanaf € 429.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: hvpef-1566

Middeleeuws Katzbalger Zwaard, Klasse B. zonder schede € 429.95

Middeleeuws Katzbalger Zwaard, Klasse B. met schede € 585.95


Alle informatie is bij benadering.

Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is.

Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal.

De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.


Beschrijving:

klasse B

Totale lengte ca. 83 cm

Lemmetlengte ca. 68,5 cm

Lengte pareerstang ca. 13x15 cm

Gewicht ca. 2,50 kg

Verenstalen lemmet W.Nr. 1.7102 (DIN 54SiCr6) gehard in olie, Rockwell-hardheid Ca 53 HRC

Gemaakt in Tsjechië.

De gevechtsversie van dit Landsknechtzwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een Landsknechtzwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: Alles wat met het Landsknechtzwaard wordt gedaan, is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elk Landsknecht-zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw Landsknecht-zwaard buiten het bereik van kinderen houdt.

De inkepingen op het lemmet die in de loop van de tijd ontstaan, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang te vullen na gebruik met een strakke rol vislijn.