Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Zwaard Hastings, 11e eeuws, Klasse SK-B

Zwaard Hastings, 11e eeuws, Klasse SK-B

€ 245.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVBIS-5101

Zwaard Hastings, 11e eeuws, Klasse SK-B.

De Slag bij Hastings vond plaats op 14 oktober 1066 en was het eerste militaire succes van de Franse Noormannen bij het veroveren van Engeland.

Het Normandische leger onder hertog Willem de Veroveraar versloeg de Angelsaksen onder hun koning Harald II.


Details:

Toon vechtklasse B

Totale lengte ca. 960 mm

Lemmetlengte ca. 798 mm

Lengte van de pareerstang ca. 214 mm

Bladbreedte bij de beschermkap (basis) ca. 47,2 mm

Lemmetdikte aan de pareer (basis) ca. 5,0 mm

Breedte mes 10 cm vanaf de locatie van het mes ca. 25,8 mm

Bladdikte 10 cm vanaf de meslocatie ongeveer 5,0 mm

Dikte van de slagrand ca. 2,3 mm

Het zwaartepunt (POB) is ongeveer 13 cm verwijderd van de afscherming

Gewicht ca. 1545g

Lemmet van DIN 54SiCr6 verenstaal, gehard tot ca. 53 HRC


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen. Gemaakt in Tsjechië.


Alle technische informatie moet bij benadering worden opgevat. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal. De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van dit zwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt.

Wij vervangen een bewezen materiaaldefect, zoals een verhardingsscheur, of een te hoge bladhardheid; namelijk voor een periode van 2 jaar na aankoop.

De inkepingen op het lemmet die zich in de loop van de tijd ontwikkelen, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en zijn geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang na gebruik op te vullen met een strakke opgerolde vislijn.