Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Zwaard, Klasse B, 15e eeuws Europa

Middeleeuws Zwaard, Klasse B, 15e eeuws Europa

Vanaf € 495.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVMO-0012

Middeleeuws Zwaard, Klasse B, 15e eeuws Europa.

Gesmede beschermkap en mes

Dit zwaard is klaar voor de strijd.

Totale lengte ongeveer 990 mm

Lemmetlengte ca. 795 mm

Lengte van de pareerstang ca. 215 mm

Bladbreedte bij het pareren ongeveer 41 mm

Bladdikte bij het pareren ongeveer 5 mm

Breedte mes 10 cm vanaf de punt ca. 20,5 mm

Lemmetdikte 10 cm vanaf de punt ongeveer 3,4 mm

Het zwaartepunt (POB) bevindt zich ongeveer 7 cm voor de pareerstang

Gewicht ongeveer 1470 g

Dikte van de slagrand ca. 2,5 mm

Lemmet van DIN 54SiCr6 verenstaal, in olie gehard tot ca. 53 HRC

Omdat elk zwaard afzonderlijk wordt gemaakt, kunnen de bovenstaande specificaties enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Gemaakt in Tsjechië.

Omdat elk zwaard afzonderlijk wordt gemaakt, kunnen de bovenstaande specificaties enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Gemaakt in Tsjechië.

Alle technische informatie moet bij benadering worden opgevat. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal. De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van dit zwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt.

Wij vervangen een bewezen materiaaldefect, zoals een verhardingsscheur, of een te hoge bladhardheid; namelijk voor een periode van 2 jaar na aankoop.

De inkepingen op het lemmet die zich in de loop van de tijd ontwikkelen, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en zijn geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang na gebruik op te vullen met een strakke opgerolde vislijn.