Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Zwaard, Klasse B, 14e - 15e eeuws

Middeleeuws Zwaard, Klasse B, 14e - 15e eeuws

Vanaf € 365.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVMO-3519

Middeleeuws Zwaard, Klasse B, 14e - 15e eeuws.

Gesmeed en geslepen blad van verenstaal CSN 14260 (DIN 1.7103)

klasse B

Dit zwaard werd in de 14e en 15e eeuw in Europa gebruikt. 

Gemaakt volgens de afbeelding in het boek van Petr Klucina - Zbroj a zbrane

Alle informatie is bij benadering. 

Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal. 

De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van dit zwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. 

Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten. 


Zwaardklasse B

Gesmeed en geslepen blad van verenstaal CSN 14260 (DIN 1.7103)

Meshardheid 52-54 HRC

Totale lengte ca. 99 cm

bladlengte ca. 79 cm

Gewicht ca. 1770g

Houd er rekening mee dat we geen verantwoordelijkheid kunnen aanvaarden voor letsel, schade of verlies opgelopen door het gebruik van een van onze zwaarden. U gebruikt het zwaard geheel op eigen risico! Zelfs een ongeslepen zwaard kan ernstig letsel veroorzaken en als er geen voorzorgsmaatregel wordt genomen, kan het bot gemakkelijk breken. Zwaarden zijn geen speelgoed! Onjuist gebruik en behandeling van de Accord kan leiden tot ernstig letsel of de dood van uzelf of omstanders. Houd uw zwaard buiten het bereik van kinderen!

Bij gevechten met zwaard op zwaard moet het mes van de tegenstander worden gepareerd met de zijkant van het mes. Leid je zwaard sportief rechts en zonder overmatige en/of onnodige kracht. Naleving van lokale, staats- en federale wetten en/of statuten is de verantwoordelijkheid van de koper.

Ondanks de hoge zorgvuldigheid in de productie en materiaalkeuze, kunnen we geen garantie geven op breuk van het mes, zelfs bij correct gebruik. Elk zwaardblad kan onder bepaalde omstandigheden worden gebroken. Een absolute garantie kan door geen enkele respectabele fabrikant worden gegeven.

Wij garanderen onze zwaarden tegen alle fabrieksfouten (vakmanschap en of materiaal) voor een periode van twee jaar. Deze garantie is alleen van toepassing wanneer het product wordt gebruikt onder normale omstandigheden waarvoor het zwaard is ontworpen, en is niet van toepassing op schade als gevolg van een ongeval, verkeerd gebruik, onjuiste zorg, nalatigheid en abnormale en/of overmatige slijtage.

Eventuele inkepingen in de lemmetrand zijn natuurlijke symptomen van slijtage en kunnen niet worden teruggevorderd. Als ze opduiken, verwijder dan alle scherpe inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of een slijpmachine.

Losmaken van een kruis | bewaker kan ook in veel gevallen niet worden vermeden. Het kan worden bevestigd door de schroefverbinding extra vast te klinken of aan te halen. Het wikkelen van een vislijn rond het mes dat doordringt in de opening tussen de greep en de bewaker blijkt ook voor veel zwaardvechters even nuttig te zijn als ze proberen een losgemaakte bewaker vast te maken. 


Uitgebreide specificaties

Lengte ca. 99 cm
Kling lengte ca. 79 cm
Kling Hardheit ca. 54-56 HRC
Gewicht ca. 1770 gram