Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Tweehandige falchion volgens de Maciejowski-bijbel (geschreven rond 1250 in Frankrijk), Klasse B

Tweehandige falchion volgens de Maciejowski-bijbel (geschreven rond 1250 in Frankrijk), Klasse B

Vanaf € 310.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVJK-2213

Tweehandige falchion volgens de Maciejowski-bijbel (geschreven rond 1250 in Frankrijk).

Totale lengte ca. 858 mm

Lemmetlengte ca. 578 mm

Afstand tussen pommel en pareerstang (lengte handvat) ca. 243 mm

Doorsnede van het lemmet bij de beschermkap ca. 47,5 x 5,3 mm

Mesprofiel op het breedste punt (90 mm vanaf de meslocatie) ca. 88 x 5,3 mm

POB ca. 148 mm

Lengte van de groef ca. 439 mm

Gewicht ca. 1534 gram

Lemmet van verenstaal DIN 54SiCr6, gehard tot ca. 53 HRC

De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van Falchion tot Falchion Maciejowski.

Gemaakt in Tsjechië.

Alle technische informatie moet bij benadering worden opgevat. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd koolstofverenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvrij is. De pareerstang en pommel zijn gemaakt van staal. De tang van het mes is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van deze falchion heeft een opvallende rand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een valk met deze kenmerken kan worden gebruikt voor tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor letsel of ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: Alles wat u met de Falchion doet, is op eigen risico!

Ondanks grote zorg bij de productie en de materiaalkeuze kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot breuk van het mes of de beschermkap en de gevolgen daarvan volgens de Productaansprakelijkheidswet.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elke falchion kan worden vernietigd door onjuiste behandeling. Probeer de slag van elke tegenstander te pareren met de brede kant van het mes en vermijd directe slagen van snijkant tot snijkant. Breng de klappen op een sportieve manier uit en niet met overmatige en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw Falchion buiten het bereik van kinderen bewaart.

Wij zorgen voor vervanging als er sprake is van een bewezen materiaalfout, zoals een hardheidsscheur, of als de hardheid van het mes te hoog is; gedurende een periode van 2 jaar na aankoop.

De krasjes die na verloop van tijd op het lemmet verschijnen, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en vormen geen reden tot klachten. Als ze verschijnen, verwijder dan eventuele scherpe plekken en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voordat u ze verder gebruikt.

Het losmaken van de pareerstang is vaak onvermijdelijk. Het enige wat hier helpt is het opnieuw klinken of vastdraaien van de schroefbevestiging. Sommige vechters hebben het nuttig gevonden om de opening tussen het handvat en de pareerstang na gebruik op te vullen met een strak omwikkelde vislijn.

Het lemmet is gemaakt van gewalst en geslepen verenstaal DIN 1.7103 (6%C; 0,5-0,85Mn; 1,3-1,6%Si; 0,8-1,05Cr). Het is gehard tot 47 – 49 HRC. De pommel is een gesoldeerde pommel, de pareerstang is niet gesoldeerd. De pommel is gesoldeerd met messing. De beschermkap is precies aangepast aan de mestang en is niet aan het mes gesoldeerd.