Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws 2 Hand Falchion Maciejowski Zwaard, Klasse B

Middeleeuws 2 Hand Falchion Maciejowski Zwaard, Klasse B

Vanaf € 310.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVJK-2213

Middeleeuws 2 Hand Falchion Maciejowski Zwaard, Klasse B.

Vervaardigd op basis van een sjabloon uit de tweede helft van de 15e eeuw. 

Bron: Jan Šach, Chladné zbraně, Fotografický atlas (ISBN 9788086858685)

Vechtklasse B

Blad van verenstaal volgens CSN 14260 (Din 54SiCr6 | GOST 60S2CHA)

Hardheid van het lemmet 52-54 HRC

lemmet traditioneel met de hand gesmeed en gehard in een oliebad

Handgesmede pareerstang

1165 mm - totale lengte

869 mm - bladlengte

30 mm - bladbreedte bij de pareerstang

231 mm - lengte van pareerstang

1540g - gewicht

De gevechtsversie van dit zwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: Alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt.

Wij vervangen een bewezen materiaaldefect, zoals een verhardingsscheur, of een te hoge bladhardheid; namelijk voor een periode van 2 jaar na aankoop.

De inkepingen op het lemmet die in de loop van de tijd ontstaan, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang na gebruik op te vullen met een strakke opgerolde vislijn.