Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Landsknecht Zwaard - Katzbalger

Middeleeuws Landsknecht Zwaard - Katzbalger

Vanaf € 288.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: hvpal-1751

Middeleeuws Landsknecht Zwaard - Katzbalger.

Alle informatie is bij benadering.

Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. 

Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal.

De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.


Beschrijving:

Totale lengte ongeveer 80 cm

Lemmetlengte ca. 66 cm

Lengte pareerstang ca. 14x16 cm

Gewicht ca. 1,80 kg

Verenstalen lemmet W.Nr. 1.7102 (DIN 54SiCr6) in olie gehard, Rockwell-hardheid Ca 47 HRC

Gemaakt in Tsjechië.

De gevechtsversie van deze Katzbalger heeft een opvallende rand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een Katzbalger met deze kenmerken kan worden gebruikt voor tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: Alles wat u met de Katzbalger doet, is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elke Katzbalger kan door ondeskundige behandeling worden vernietigd. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw Katzbalger buiten het bereik van kinderen houdt.

De inkepingen op het lemmet die in de loop van de tijd ontstaan, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang te vullen na gebruik met een strakke rol vislijn.